The anxious lives of academics on temporary contracts.
Read MoreΟ αγωνιώδης βίος ακαδημαϊκών σε προσωρινές θέσεις.
Άρθρο μου που δημοσιεύτηκε στον Διάλογο την Εργατική Πρωτομαγιά.
Συνέντευξη για την έρυενά μου στη φαινομενολογία, στο podcast Science Talks του Πανεπιστημίου Κύπρου.
Read MoreΣτην εκπομπή Διαδράσεις, συζήτησα με τη συνάδελφο-φιλόσοφο, Δρ Έλσα Νικολαΐδου, για το καινούριο της βιβλίο "Φιλοσοφία για Όλους - Γιατί να διαβάζουμε τους αρχαίους φιλοσόφους" (Εκδόσεις Μεταίχμιο, 2022
Read MoreΗ ακαδημαϊκή εργασία ολοένα και απαξιώνεται, η πίεση αυξάνεται, ο χρόνος εργασίας μεγεθύνεται τόσο που καταπνίγει την προσωπική ζωή. Το πιο σημαντικό: οι μισοί ακαδημαϊκοί δεν έχουν καν μόνιμες θέσεις.
Read MoreΚείμενο για την έκθεση της Έφης Σαββίδη, Α territory without terrain.. Το κείμενο δημοσιεύτηκε στο βιβλίο A territory without terrain, ed. Marina Christodoulidou (Berlin: BOM DIA, 2021). ISBN 978-3-96436-056-4. Μετάφραση: Άντρη Παναγιώτου.
Read MoreΆρθρο για το βιασμό Αγγλίδας γυναίκας στην Αγία Νάπα το 2019.
Read MoreΓια το Τι είναι ένας κάμπος (Πόλις, 2021) της Νάσιας Διονυσίου. Το κείμενο δημοσιεύτηκε στο διαδικτυακό περιοδικό Φρέαρ, τον Ιανουάριο 2022.
Read MoreEssay on the work of Efi Savvides, published in A territory without terrain, ed. Marina Christodoulidou, Berlin: BOM DIA, 2021
Read MoreΤο ολοκληρωμένο κείμενο για την ποιητική συλλογή του Αντώνη Μπαλασόπουλου, Λευκό στο Λευκό (Ενύπνιο, 2021), όπως αυτό δημοσιεύτηκε στο περιοδικό www.fractalart.gr
Read MoreΣυντομευμένη εκδοχή βιβλιοκρισίας της ποιητικής συλλογής Λευκό στο Λευκό (Ενύπνιο 2021), όπως δημοσιεύτηκε στο www.paideia-news.com
Read MoreCall for Papers: Phenomenology and Mindfulness
Read MoreΟμιλία μου στα πλαίσια της παρουσίασης του βιβλίου του Χάρη Παπαχαραλάμπους, Στα Μονοπάτια της Σιγής: Ο Heidegger και το Δίκαιο (Εκδόσεις Ευρασία, 2020), που έλαβε χώρα στο Πανεπιστήμιο Κύπρου την 1η Δεκεμβρίου 2021.
Read MoreΗ πολιτική εργαλειοποίηση είναι πιο σύνθετη και περιλαμβάνει κάποιες βεβιασμένες γενικεύσεις και μετατοπίσεις. Η κυβέρνηση μετατρέπει το προσφυγικό/μεταναστευτικό σε εργαλείο που της επιτρέπει να κάνει τρία πράγματα.
Read MoreΆρθρο στον Κυριακάτικο Φιλελεύθερο, 7 Νοεμβρίου 2021.
Read MoreΆρθρο εφημερίδας που αναλύει γνωσιολογικές πτυχές της αντιεμβολιαστικής στάσης.
Read MoreΚείμενο που δημοσιεύτηκε στη Νέα Εποχή, τεύχος 349, Καλοκαίρι 2021.
Read MoreΔιαδικτυακή ομιλία μου στο Καφενείο της Πέμπτης της Σοσιαλιστικής Έκφρασης, που έλαβε χώρα στις 8 Ιουλίου 2021.
Έχουμε οποιαδήποτε προσυμβολαιακή ηθική ευθύνη προς τους πρόσφυγες; Η δική μου απάντηση είναι καταφατική, και σε αυτή την παρουσίαση θα προσπαθήσω να σκιαγραφήσω πώς και γιατί η ηθική ευθύνη προς αυτούς δεν περιορίζεται σε σχέσεις που κωδικοποιούνται από συμφωνίες που συνάπτουμε οικειοθελώς. Η ηθική ευθύνη προς τους πρόσφυγες δεν απορρέει από συμφωνίες, αλλά από κάτι βαθύτερο, πρωταρχικότερο και προσυμβολαιακό, που αφορούν σε πανανθρώπινους δεσμούςκαι ηθικές εκκλήσεις που προϋπάρχουν των κρατών, των συνόρων, και της έννοιας της ιθαγένειας.